Tổng hợp 40 câu trắc nghiệm các Thì trong Tiếng Anh Hay nhất 2022

Kiến thức về các Thì trong tiếng Anh được xem là căn bản và cốt lõi trong quá trình học và sử dụng ngôn ngữ này. Để kiểm tra cũng như củng cố lại kiến thức về tất cả những ngữ pháp xoay quanh 12 thì trong tiếng Anh, Ielts Junior cung cấp cho các bạn bộ 40 câu hỏi trắc nghiệm các thì trong tiếng Anh hay nhất ngay dưới đây nhé!

Câu Hỏi Trắc Nghiệm các thì trong tiếng anh (40 câu)

  1. Anna has been waiting for you……………

A.since early morning

B.since 8 a.m

C. for three hours

D. all are correct

  1. I ran a fever when I ………..the flu.

 A. am having

 B. was having

 C. has been had

 D. had 

  1. My sister…………for you since yesterday.

 A. is looking

 B. was looking

 C. has been looking

 D. looked

  1.  Jack…………the door.

 A. has just painted

 B. paint

 C. will have painted

 D. painting

  1. The train…………half an hour.

 A. has been leaving

 B. left

 C. has left

 D. had left

  1. I …………. lunch when the phone rang

A. Was having

B. Had 

C. Am having

D. Had had

  1. We…………Doris since last Sunday.

 A. don’t see

 B. haven’t seen

 C. didn’t see

 D. hadn’t seen

  1. When I last saw him, he…………in London.

 A. has lived

 B. is living

 C. was living

 D. has been living

  1.  After I……………lunch, I looked for my bag. 

 A. had

 B. had had

 C. have has

 D. have had

  1. I…………. here for 3 years by the end of next month.

A. will have been working 

B. have worked

C. will work 

D. Have been working

  1.  By the end of next year, Minh……………Chinese for 2 years

 A. will have learned

 B. will learn

 C. has learned

 D. would learn

  1.  I don’t think I’ ve got the job – the board of directors ……………up my references yet.

A.Have taken

B.Has taken

C.Haven’t taken

D.Hasn’t taken

  1. For several years his ambition……………to be a teacher

 A. is

 B. has been

 C. was

 D. had been

  1. Anna…………into the restaurant when the writer was having dinner.

 A. was going

 B. went

 C. has gone

 D. did go

  1. At that point, I …………. at my job for more than half of my life.

A. will have been working

B. am going to work

C. Have been working

D. had been worked

  1.  He will take the dog out for a walk as soon as he …………dinner.

 A. finish

 B. finishes

 C. will finish

 D. shall have finished

  1.  Before John asked, the letter……………

 A. was written

 B. had been written

 C. had written

 D. has been written

  1. Ask her to come and see me when she…………her work.

 A. finish

 B. has finished

 C. finished

 D. finishing

  1.  Oil …………if you pour it on water.

 A. floated

 B. floats

 C. will be floating 

 D. float

  1. Look! He …………. the fence.

A. climb

B. climbs

C. was climbing

D. is climbing 

  1.  Christopher Columbus ………….. American more than 500 years ago.

A. discovered

B. has discovered

C. had discovered

D. had been discovering

  1.  I ………..  in the kitchen right now

A. am being

B. was being

C. have been being

D. will be

  1. Last week, my uncle promised that he ……….. today.

A. would come

B. will come

C. comes

D. coming

  1. He always ………for a walk in the evening.

A. go

B. is going

C. goes

D. going

  1. Sometimes I…………. tired and depressed

 A. feeling 

B. feel

C. feels

D. was feeling

  1. Before he………., he put his house in order.

A. have left

B. is leaving

C. left

D. leaves

  1. He is probably studying his papers before he……….in.

A. came

B. come

C. have come

D. comes

  1. I ………… my plan in the meeting.

A. will present 

B. was going to present

C. present

D. have been presenting 

  1. We………very happy because all our friends and relatives came to our wedding last week.

A. were

B. was being 

C. are

D. will be

  1. She………… a wonderful long-weekend at this time last month.

A. have been having

B. will have

C. was having

D. is having

  1. It’s the first time the painting ………….. to the public.

A. has displayed

B. have displayed

C. Has been displayed

D. have been displayed

  1. It………… me stronger in the future.

A. make

B. will make

C. would make

D. is making

  1. They’ve already decided on their next summer holiday. They…………….. a tour of Norway.

A. will have been going

B. are going to go 

C. will go

D. are going

  1. If we go to Paris, we ……………  lots of pictures.

A. will take

B. would take

C. have taked

D. are going to take

  1. “What are your plans for tonight ?” I………… my friends and then attend a birthday party.

A. am going to meet

B. will have met 

C. will meet

D. meet

  1. He ……….. to school everyday except sunday.

A. will go

B. goes

C. go

D. is going to go

  1. I gave up smoking ……….

A. since 3 years

B. For 3 years

C. 3 years ago 

D. in 3 years

  1. Everyday, he ……… all the classrooms, closes the school gate and then goes home.

A. are cleaning

B. cleans

C. have cleaned

D. cleaned

  1. Last night, what ………. you doing at that time?

A. are 

B. is

C. was

D. were

  1. Europeans ………..it for centuries.

A. have done

B. have been doing 

C. was doing

D. have been done

 II. Đáp án

  1. D
  2. D
  3. C
  4. A
  5. B
  6. A
  7. B
  8. C
  9. B
  10. A
  11. A
  12. C
  13. B
  14. B
  15. A
  16. B
  17. B
  18. B
  19. B
  20. D
  21. A
  22. A
  23. A
  24. C
  25. B
  26. C
  27. D
  28. A
  29. A
  30. C
  31. C
  32. B
  33. B
  34. A
  35. A
  36. B
  37. C
  38. B
  39. D
  40. B

trên đây là tổng hợp 40 câu trắc nghiệm các thì trong tiếng anh mà IELTS junior muốn chia sẻ cho các bạn, mong các bạn đọc được biết thêm kiến thức về tiếng Anh hơn nữa, nếu các bạn thấy bài viết hay thì hãy đừng ngại mà chia sẻ cho người thân bạn bè mình nữa nhé. Cảm ơn các bạn!

IELTS junior

Leave a Comment